Tips voor mantelzorgers

Zelf vind je het misschien de gewoonste zaak van de wereld en praat je er niet eens over. Maar soms wordt het misschien wat veel en kom je nauwelijks toe aan je schooltaken, sport of je vrienden.

Hoe zorg je goed voor jezelf? We geven je graag enkele tips:

  • Deel je zorg – Praat over je situatie met iemand die je vertrouwt. Je zult merken dat het oplucht om je zorgen te delen.
  • Bespreek het op school – Vertel aan je leraar, mentor, slb-er of zorgcoördinator over je thuissituatie. Hij of zij begrijpt het dan beter als je je huis- werk een keer niet af hebt. Of als je met je gedachten niet helemaal bij de les bent.
  • Geef aan wanneer het te veel is – Misschien kunnen mensen in je omgeving wat van je overnemen. Dat is niet egoïstisch, maar nodig om het vol te houden. Weet je niemand? Mantelzorg Nijmegen kan met je meekijken en meedenken.
  • Blijf leuke dingen doen – Ga lekker sporten en blijf met vrienden afspreken. Zo heb je afleiding en sta je er niet alleen voor. Tijd voor jezelf is ookbelangrijk!
  • Zoek informatie – Is iets niet duidelijk over de ziekte of handicap? Stel je vraag aan je familie, je huisarts of een verpleegkundige. Het antwoord kan je misschien geruststellen.

Soms kun je wel wat hulp gebruiken..

Degene voor wie jij zorgt heeft geluk dat jij er voor hem of haar bent! Dat hoor je vast niet elke dag.

We geven je graag tips en bieden een luisterend oor.